fredag 6 mars 2020

Resan, dag två

     

Dag två


Vi var 22 personer från hela världen.  Canada, England, Australien, Ungern, Belgien och Tyskland var representerade.  Och så jag från Finland förstås.  Så spännande det skulle bli att kryssa runt i Seychellernas arkipelag med dessa för mig okända människor!  Jag blev visad till min hytt och jag gladdes åt den generösa kabinen med AC och ordentliga fönster.  Inte några små runda "porthole" här inte! På skrivbordet låg en hälsning från besättningen som önskade mig en trevlig kryssning.

Motorn stannade och ankarkättingen rasslade ner i djupet.  Vi hade genast styrt ut till havs efter att alla kommit ombord. Havet var safirblått, nästan overkligt blått. Brisen här ute var angenäm i den tropiska, fuktiga värmen.  Den som ville kunde nu ta sig en simtur från båten.  Besättningen hade satt ner tenderbåtarna i havet och höll uppsikt över oss.  Även linor med två livbojar var spända mellan båtarna och de som kände sig osäkra fick uppmaningen att simma med flytväst.  Strömmen var stark och det tog ordentligt på krafterna att simma tillbaka till båtens plattform även för en god simmare.  Färggranna fiskar höll oss sällskap och det var helt underbart att få börja vår kryssning på detta sätt.

Vår båt var en större katamaran med plats för 40 personer plus besättning.  Generösa, trevliga utrymmen med lounge, matsal, olika soldäck med trevliga sitt- och matplatser.  Klockan 19 samlades vi i baren och lyssnade på vår kryssningsvärd som gick igenom vad som väntade oss den kommande veckan.  Varje dag skulle vi ta i land på olika små öar, göra exkursioner, titta på växt - och djurliv, bada och snorkla vid de vackraste stränderna, äta lunch vid havet.  Vilket underbart äventyr som väntade!  Detta passade mig perfekt!  Inför morgondagens besök på den lilla ön Curieuse fick vi veta att vi skulle ha bra skor på fötterna, sololja och vattenflaska i vår lilla ryggsäck.  Även myggolja rekommenderades då det fanns myggor i den täta djungeln.  Ofarliga myggor, utan malariavirus, som tur var.

Vi satte oss till bords.  Trerättersmiddag intogs och goda viner därtill.  Vi hade satt oss ner lite på måfå, vi kände ju inte varandra än, och snart var stämningen hög vid borden.  Jag hamnade med de tyska systrarna, damen från Australien samt ett trevligt par från Dresden och det engelska äldre paret som hade varit lärare.  Kvällen blev tidig, vi hade alla en lång resa bakom oss, och vi drog oss snart tillbaka till våra hytter för natten.

Vågorna på Indiska oceanen gungade mig till ro.  Morgondagen skulle snart komma.  Jag kunde knappt vänta.  Jag kände mig så lycklig och priviligerad.  Tröttheten tog överhand, ögonlocken blev tunga och snart sov jag djupt.

Illustration Tove JanssonInga kommentarer:

Skicka en kommentar